News


Rauha on kaikkien etu

27.03.2014

Rauha on kaikkien etu

Ukrainan kriisi on ratkaistava rauhanomaisin keinoin ja Suomessa on käytävä analyyttinen keskustelu turvallisuuspolitiikasta.

Meillä suomalaisilla on turvallisuudesta kovin vanhentunut käsitys.
Käytännössä kaikki ne maat jotka joutuivat miehitetyiksi toisessa maailmansodassa ovat varmistaneet turvallisuutensa puolustusliitto Naton jäsenyydellä. Yksi sellainen maa on Norja. Sillä olisi vauraana maana varaa ylläpitää millaista armeijaa ja aseistusta tahansa, mutta norjalaiset tietävät, että paras puolustus on Naton jäsenyyden kautta saatava pelote.

Suomi säilyi viime sodista itsenäisenä, kiitos veteraanien ja lottien. Saksan apua ei myöskään sovi vähätellä. Emme joutuneet kokemaan mitä miehitetyksi tuleminen todella tarkoittaa. Sen vuoksi emme ymmärrä Nato-jäsenyyden tuomaa rauhanturvatakuun merkitystä. Pelkäämme itänaapurin reaktiota, elämme vieläkin YYA:n varjoissa. Kekkosen aika palaa kuitenkin ainoastaan Ilmajoelle oopperan muodossa ensi kesänä.

Yhteenkään Nato-maahan ei ole koskaan hyökätty, eikä hyökätä.
Natolla on hintansa, mutta itsenäisyyden ja suomalaisen sotilaan arvo on mittaamaton. Me emme tarvitse kirkkomaalle lisää sankarivainajia vaan kansojen välistä rauhaa ja paras rauhan tae on Naton jäsenyys.

Pelko kaupankäynnin romahtamisesta Venäjän kanssa on tarpeetonta. Kauppa on kaikille yhtä tärkeää, niin Venäjälle kuin Suomelle tai mille muulle Nato-maalle tahansa. Yksikään venäläisturisti ei jätä tekemättä matkaa Suomeen Naton vuoksi. Mutta heikon ruplan vuoksi matkailu idästä tyrehtyy täysin. Rauhan tila on siten myös Venäjälle taloudellinen kysymys.

Mitä jos Venäjälle tulisikin Putinin jälkeen vallanhimossaan ennalta-arvaamaton presidentti?
Olisimmeko silloin turvassa?

Kai Pöntinen (kok), Lapua
eurovaaliehdokas


  Back
 
 


Uutiset
25.05.2014
25.05.2014
16.05.2013
12.04.2013
14.08.2012
14.04.2011
15.04.2010
27.05.2009


 
 
powered by WolfUpper CMS v2.0 | Login