News


Keskusta tappaa maatalouden ja maaseudun!

01.05.2009

Eurovaaliehdokas Kai Pöntisen (kok) puhe Seinäjoella Sininen vappu -tapahtumassa:

Hyvä pohjalaiset! Taas on se aika vuodesta kun uinuvan luonnon herääminen ja kasvun ihme tapahtuvat. On uskomatonta kuinka kevät, vaikka se tulee vuoden välein, tuntuu kuin se olisi aina ensimmäinen kerta.

Kasvun ihme on meille pohjalaisille tärkeä.Täällä Seinäjoella maaseudun keskellä, me ymmärrämme että maatalous on paljon enemmän kuin pelkkää maanviljelyä. Ilman maataloutta ja siitä kumpuavaa teollisuutta Pohjanmaan maakunnat olisivat täysin erinäköisiä kuin tänä päivänä. Altia, Atria, Junkkari, Pellonpaja, Veljekset Ala-Talkkari ja kymmenet muut yritykset luovat tuhansia työpaikkoja.

Siksi tänä vappuna haluan, että jokainen joka saa elantonsa maatalouden ansiosta syntyneessä työpaikassa, muistaa olla kiitollinen kasvun ihmeestä.

Vaikka kevään tulo ja kasvun ihme tapahtuvat luonnossa kuin itsestään, maanviljelyn jatkuminen Suomessa ei ole itsestäänselvyys. Se on täysin riippuvainen Euroopan unionista. Siksi on äärimmäisen tärkeää että reilun kolmen viikon kuluttua alkavissa europarlamenttivaalissa, saadaan vankka tuki maanviljelylle ja maaseudun monipuoliselle yritystoiminnalle. Parhaiten se voidaan turvata parlamentissa Kokoomuksen edustaman EPP-ED -ryhmän kautta. Keskusta kuuluu maaseutu- ja maatalousvastaiseen Alde -ryhmään, siis yksinkertaisesti. Ääni Keskustan ehdokkaalle on ääni maatalouden ja maaseudun alasajolle. Siksi kokoomusehdokas on ainut oikea valinta sille joka haluaa monipuolisen ja työntekoon perustuvan elämän jatkuvan maaseudulla.

Eu on tuonut tullessa paljon uhkia mutta myös mahdollisuuksia. Maatalouden tukiviidakko ja ylimitoitettu byrokratia tulee purkaa joustavaksi ja yksinkertaiseksi. Byrokratian purkamista olisi eu:ssa paljon muuallakin.

Suomessa harjoitettu keskustalainen maatalouspolitiikka ei ole vakuuttanut viljelijöitä ja asioista vastaava ministeri Sirkka-Liisa Anttila on toimillaan vain syventänyt tätä ahdinkoa. Jos kokoomuksella olisi tämän hallituksen maatalousministerin salkku ja hän olisi toiminut Anttilan tavoin, hänet olisi vaihdettu jo ajat sitten.

Olen vahvasti sitä mieltä että kotimaisuutta ei voi koskaan korostaa liikaa ja siihen ei Eu:n pidä puuttua. Meidän on voitava mainostaa kuluttajille: suosi suomalaista, kotimaiset kasvikset, ei oo suomalaisen oluen voittanutta!

Hyvää vappua!  Back
 
 


Uutiset
25.05.2014
25.05.2014
16.05.2013
12.04.2013
14.08.2012
14.04.2011
15.04.2010
27.05.2009


 
 
powered by WolfUpper CMS v2.0 | Login