News


Pöntisen vastine Panu Laturille

25.03.2010

Vihreitten puoluesihteeri Panu Laturi osoitti Ilkka-lehden 22.3.2010 kolumnissaan sormensa mm Kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydmaniin ja minuun, siksi on syytä hieman tarkastella hänen ajatuksiaan. Laturi tuomitsi aiheellisesti viharyhmien toiminnan maahanmuuttokysymyksissä, mutta jätti mainitsematta syyn mistä viha johtuu. Meillä vaiennettiin avoin ja kriittinen maahanmuuttokeskustelu, ja keskustelijat leimattiin rasisteiksi. Siinä syy vihaan. Viime EU-vaaleissa olin yksi niistä "rasisteista", joka nosti asian esiin ja sen johdosta sain tuntea, mitä viha tarkoittaa. Mainittakoon tällaisista "viharyhmäläisistä" esimerkkeinä silloiset ehdokkaat, Johanna Korhonen (kesk) ja Umayya Abu-Hanna (vihr). Onko niin että vain kritiikitön maahanmuuttokeskustelu on humaania?

Maassa maan tavalla -lause saa Laturilta täyslaidallisen tulta, mielestäni se on ainut oikea tapa suhtautua uuteen kotimaahan. Kun suomalainen lähtee ulkomaille töihin tai opiskelemaan, ei hän ryhdy muuttamaan uuden oleskelumaan kulttuuria. Eikä monikulttuurisuus ole pelkkää onnea. Kuka meistä hyväksyy joidenkin maiden kulttuuriin kuuluvat naisten ihmisoikeuksien polkemiset, sukupuolielinten silpomiset tai kunniamurhat, joissa naisen kasvot on leikelty ja vatsalihakset katkottu, murhaajan katsoessa vieressä tuskallista ja pitkää kuolemaa. Ruotsissa on jo kokemusta tästä ja Suomen vuoro tulee väistämättä.

Suvaitsevaisuus on tärkeää mutta kuinka paljon kantasuomalaisten täytyy suvaita epäoikeudenmukaisuutta ja eriarvoista kohtelua joihinkin maahanmuuttajiin verrattuna. Me suomalaiset huolehdimme kyllä oman osamme kansainvälisistä sitoumuksista, autamme tuhansia ihmisiä joka vuosi ja se on pienelle maalle sekä kallista että jaloa.

Maahanmuuttojärjestelmämme kaipaa perusteellista remonttia. Suomen pitää lopettaa maksamasta maahanmuuttajille parempaa sosiaaliturvaa, kuin muut Eu-maat, nykysysteemi tekee meistä Euroopan houkuttelevimman turvapaikanhakumaan. Sosiaaliturvan väärinkäyttäjät on pantava kuriin ja kerjäläiset lähetettävä takaisin lähtömaahan. Työn tekemisen pitää olla Suomessa aina kannattavampaa kuin sosiaaliturvan varassa elämisen. Tämä koskee niin maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita kuin kantasuomalaisiakin.

Kai Pöntinen (kok)
Lapua  Back
 
 


Uutiset
25.05.2014
25.05.2014
16.05.2013
12.04.2013
14.08.2012
14.04.2011
15.04.2010
27.05.2009


 
 
powered by WolfUpper CMS v2.0 | Login