News


Aselain muutosseminaari veti yleisöä!

05.04.2010


Pääsiäislauantaina Lapuan Kulttuurikeskus Vanhan Paukun Alajoki -sali täyttyi tiedonhaluisista metsästäjistä, ampujista ja maanpuolustustyötä harrastavista pohjalaisista. Kai Pöntisen järjestämä Aselain muutos -seminaari oli ensimmäinen laatuaan Suomessa. Alustuksen uudistuksen syistä ja tämän hetkisestä tilanteesta piti sisäministeri Anne Holmlundin erityisavustaja Kristiina Kokko. Puheenvuoron käyttivät Suomen Ampumaurheiluliiton Pohjanmaan aluejaoston puheenjohtaja Jukka Yliketola, Suomen Metsästäjäliiton Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Hannu Ilomäki ja Pohjanmaan Rauhanturvaajien puheenjohtaja Esko Hakulinen. Seminaarissa olivat mukana myös Etelä-Pohjanmaan reserviläispiirit, ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Etelä-Pohjanmaan maanpuolustuspiiri.

Keskustelu oli hyvin vilkasta mutta silti asiallista. Lakiuudistus sai osakseen voimakasta kritiikkiä, sen johdosta laadittiin Kai Pöntisen johdolla allaoleva julkilausuma joka toimitettiin kaikille kansanedustajille:

Lakimuutos uusiksi!
Aselain muutos on herättänyt voimakasta vastarintaa aseharrastajien keskuudessa. Koemme joutuvamme yksittäisten mielenterveysongelmista kärsivien henkilöiden, järjettömien tekojen johdosta, kollektiivisesti vastuuseen. Alan harrastajat eivät voi hyväksyä suunniteltuja muutoksia jotka loukkaavat perustuslaillisia oikeuksia. Toteutuessaan suunniteltu muutosehdotus aiheuttaisi harrastajille kohtuuttomia vaikeuksia ja kustannuksia. Satojatuhansia suomalaisia koskettavan aselain muutoksen valmistelu on ollut puutteellista ja osin virheellistä.

Me pohjalaiset aseharrastajat katsomme, että nyt käynnissä olevan lain muutoksen valmistelu on syytä laittaa pöydälle ja aloittaa kokonaan uuden esityksen valmisteleminen asiantuntijoiden kanssa.

Kunnioittaen:
Yrittäjä Kai Pöntinen (kok)
sekä seminaarin osallistuneet järjestöt:
Suomen Metsästäjäliiton Pohjanmaan piiri
Pohjanmaan Rauhanturvaajat ry
Etelä-Pohjanmaan Reserviupseeripiiri
Etelä-Pohjanmaan Reserviläispiiri
MPKY/Etelä-Pohjanmaan maanpuolustuspiiri
Suomen Ampumaurheiluliiton Pohjanmaan alue


Tilaisuuden järjestäjä Kai Pöntinen.


Erityisavustaja Kristiina Kokko ei häkeltynyt kinkkisistä kysymyksistä vaan vastasi vahvalla
osaamisella jokaiselle kysyjälle.


Alajoki -sali täyttyi aseharrastajista.


Yleisö oli hyvin aktiivinen kommentoimaan lakimuutosta.


  Back
 
 


Uutiset
25.05.2014
25.05.2014
16.05.2013
12.04.2013
14.08.2012
14.04.2011
15.04.2010
27.05.2009


 
 
powered by WolfUpper CMS v2.0 | Login