News


Arvot alennusmyynnissä, moraali hukassa?

24.10.2010

Yhteiskunnassa toiminta ja lainsäädäntö perustuvat arvoihin. Millaiset arvot, sellainen yhteiskunta.

Politiikan moraali on romahtanut. Poliitikkojen arvostus koko puoluekentässä on syöksykierteessä. Syy ei ole median tai kansalaisten.

Monet kansanedustajamme ovat töpeksineet koko puoluekentän leveydeltä ja röyhkeällä tavalla.

Järjestelmäämme syntynyt mätäpaise on puhjennut. Ihmiset äänestävät jaloillaan ja kääntävät selkänsä tälle arvottomuudelle.

Vääriin arvoihin perustuva lainsäädäntö heikentää lainkunnioitusta. Ihmiset ottavat lain omiin käsiin, jos heidän tulee pitkään toimia omaa ymmärrystään vastaan.

Seuraavassa vähän esimerkkejä:

Miksi mummonmökissä asuvalta vanhukselta vaaditaan puhtaampia jätevesiä kuin kunnalliselta jätevesipuhdistamolta? Koko jätevesiasetus pitää laittaa uuteen valmisteluun maalaisjärkeä käyttäen.

Jos metsästämisestä, ampumaurheilusta ja vapaaehtoisesta maanpuolustustyöstä yritetään väkisin vääntää laitonta harrastusta, olemme pahasti hukassa. Sellainen laki joka on kohtuuton, pitää jättää säätämättä. Aselaki ei ole ratkaisu mielenterveysongelmiin.

Miten voimme odottaa kansalaisilta lainkuuliaisuutta jos Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja jättää vaalirahoitusilmoituksen tekemättä, koska siitä ei ole määrätty rangaistusta.

Homoparien kirkkohäitä me pohjalaiset emme tule koskaan hyväksymään. Suvaitsevaisuus on tärkeää mutta mitä kaikkea meidän pitää tätä menoa suvaitakaan. Onko tässä karu tulevaisuus: Islamin ohella peruskouluissamme ryhdyttäneen antamaan sukupuolivalistusta erikseen heteroille, homoille ja lesboille, täytyyhän jokaisen saada sitä mitä edustaa.

Presidentti Halonen on onnistunut tavoitteessaan, Suomesta on tullut vähemmistöjen Suomi.

Kansalaista itsestään lähtevät muutosesitykset torjutaan kovakorvaisesti. Yritys pakkoruotsin poistamiseksi ei ota edetäkseen. Pakkoruotsi taitaa olla ainut pysyvä "arvo" yhteiskunnassa.

Ilman yrittäjyyttä ja työntekoa ei yhteiskuntamme pysy pystyssä. Työnteon pitää olla aina kannattavaa ja sosiaaliturvan tulee olla pääosin vastikkeellista. Yritysten harmaaseen talouteen ja kansalaisten (kansalaisuudesta riippumatta) sosiaaliturvan väärinkäytöksiin pitää ottaa käyttöön nollalinja.

Maahanmuuttajien perheiden yhdistämiskäytäntö suorastaan kutsuu nauttimaan sosiaaliturvastamme.

Kerjääminen pitää kieltää lailla ja onnettomia ihmiskohtaloita tulee auttaa heidän kotimaassaan, ensisijaisesti lähtömaan ja EU:n toimesta.Nyt on arvojen ja moraalin ryhtiliikkeen aika. Koti, uskonto ja isänmaa ovat tänäänkin hyvä arvopohja.

Kai Pöntinen (kok)

Lapua  Back
 
 


Uutiset
25.05.2014
25.05.2014
16.05.2013
12.04.2013
14.08.2012
14.04.2011
15.04.2010
27.05.2009


 
 
powered by WolfUpper CMS v2.0 | Login